Assalamualaikum, Selamat Datang

Tanpa Sabah, Wujudkah Malaysia?

Paparan dalam blog ini tidak berniat untuk menghasut atau membuat sebarang provokasi melainkan sekadar untuk memperjuangkan keadilan dan menentang sebarang bentuk penindasan atau diskriminasi terhadap anak-anak Sabah daripada mana-mana pihak.

Anak Sabah Anak Malaysia

"Barangsiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian ia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga". (HR Al Bukhari)

15 September 2009

MERDEKA..MERDEKA...MERDEKA...

SELAMAT HARIJADI MALAYSIA DAN SELAMAT MERDEKA SABAH KALI KE 46 TAHUN...

TAPI MALANGNYA ANAK-ANAK SABAH MASIH RAMAI YANG BELUM MENGECAPI NIKMAT MERDEKA. BUKAN 46 JAM, BUKAN 46 HARI, BUKAN 46 MINGGU TETAPI 46 TAHUN...

KETUA MENTERI SUDAH TIDAK TERHITUNG DENGAN JARI, PERIKATAN, USNO, BERJAYA, BARISAN NASIONAL, PBS, BN-UMNO.... PARTI MEMERINTAH PUN SILIH BERGANTI... PELBAGAI NAMA, PELBAGAI SLOGAN, MANIFESTO INI, MANIFESTO ITU,TAPI YANG KAYA SEMAKIN KAYA, YANG MISKIN SEMAKIN HINA..

SIAPA LAGI YANG MAHU MEMERINTAH? SIAPA LAGI YANG MAHU MEMIMPIN? SIAPA LAGI YANG BELUM DAPAT BAHAGIAN MENGAUT HASIL BUMI YANG SEMAKIN TIPIS... TAPI KIKIS...KIKIS...KIKIS.. KIKIS SAMPAI HABIS.

SELAMAT HARIJADI MALAYSIA YANG LAHIR DARI PERKAHWINAN PERSEKUTUAN TANAH MELAYU DENGAN BORNEO UTARA DAN SARAWAK..

SEMOGA HARI ULANG TAHUN KELAHIRAN KALI INI LEBIH BERMAKNA PADA SEMUA ANAK SABAH ANAK MALAYSIA.. AMIN..

JANGAN ADA LAGI YANG MEREMPAT HINA, JANGAN LAGI MERAYU MERAYU DIBINA JALANRAYA, MERAYU DIBINA BALAIRAYA, MERAYU DIBEKALKAN ELEKTRIK, MERAYU DIBEKALKAN AIR PAIP, MERAYU AGAR ANAK-ANAK DAPAT SEKOLAH...

BIARLAH SELEPAS INI ORANG YANG MERAYU ITU MERAYU MINTA DIUNDI PARTINYA, MERAYU MINTA DIUNDI CALONNYA, MERAYU DIMENANGKAN... MERAYU DIBERI PELUANG PELUANG PERTAMA, PELUANG KEDUA, HINGGA PELUANG KELIMA...

JANGAN LAGI BIARKAN KITA DIHINA, JANGAN LAGI BIARKAN KITA DITINDAS, JANGAN LAGI BIARKAN KITA DIPIJAK,

BUKAN PUISI, BUKAN GURINDAM, TETAPI INILAH AZAM. AZAM SEMPENA ULANGTAHUN KELAHIRAN SEBUAH NEGARA BERNAMA MALAYSIA...

1 comment:

  1. Selamat hari Malaysia...semoga rakyat Sabah akan sedar hakikat sebenar..

    ReplyDelete


“Agar kita tidak dilupai bila telah mati dan kereputan, tulislah sesuatu yang berfaedah untuk dibaca atau buatlah sesuatu yang berfaedah untuk ditulis”.

Hakikat Satu Malaysia

Hakikat Satu Malaysia