Assalamualaikum, Selamat Datang

Tanpa Sabah, Wujudkah Malaysia?

Paparan dalam blog ini tidak berniat untuk menghasut atau membuat sebarang provokasi melainkan sekadar untuk memperjuangkan keadilan dan menentang sebarang bentuk penindasan atau diskriminasi terhadap anak-anak Sabah daripada mana-mana pihak.

Anak Sabah Anak Malaysia

"Barangsiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian ia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga". (HR Al Bukhari)

16 September 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

BEBERAPA HARI SAHAJA LAGI UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA TERMASUK DI NEGARA KITA MALAYSIA AKAN MENYAMBUT KETIBAAN SYAWAL YANG JUGA DISEBUT SEBAGAI HARI RAYA AIDIL FITRI ATAU HARI LEBARAN.

DALAM KESIBUKAN MENJELANG SAMBUTAN ADILFITRI, SAYA MENGAMBIL KESEMPATAN INI MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI KEPADA SELURUH RAKAN-RAKAN BLOGGER TIDAK KIRA SAMA ADA KITA MEMPUNYAI IDEOLOGI POLITIK DAN PENDIRIAN YANG SAMA ATAU SEBALIKNYA, TIDAK LUPA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG BLOG INI, AMPUN DAN MAAF SEKIRANYA ADA TERKASAR BAHASA, TERSILAP KATA.

KEPADA ANDA YANG AKAN MEMANDU PULANG KE KAMPUNG, SELAMAT BALIK KAMPUNG, BERHATI-HATI SEMASA MEMANDU, INGAT ORANG YANG TERSAYANG SEDANG MENANTI. BIARLAH KEPULANGAN ANDA DISAMBUT DENGAN AIRMATA GEMBIRA BUKANNYA AIR MATA DUKA.

MAAF ZAHIR DAN BATIN. SALAM LEBARAN. IKHLAS DARIPADA:

ISMAILY BIN DANI

KG. LAMBUNAU, MEMBAKUT, SABAH.

No comments:

Post a Comment


“Agar kita tidak dilupai bila telah mati dan kereputan, tulislah sesuatu yang berfaedah untuk dibaca atau buatlah sesuatu yang berfaedah untuk ditulis”.

Hakikat Satu Malaysia

Hakikat Satu Malaysia