Assalamualaikum, Selamat Datang

Tanpa Sabah, Wujudkah Malaysia?

Paparan dalam blog ini tidak berniat untuk menghasut atau membuat sebarang provokasi melainkan sekadar untuk memperjuangkan keadilan dan menentang sebarang bentuk penindasan atau diskriminasi terhadap anak-anak Sabah daripada mana-mana pihak.

Anak Sabah Anak Malaysia

"Barangsiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian ia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga". (HR Al Bukhari)

29 July 2009

MISTERI RUMAH PPRT DI BELAKANG RUMAH ADUN LAHAD DATU?

TIADA siapa menyangka bahawa setelah dua penggal menjadi Wakil Rakyat Lahad Datu dan kini menjawat jawatan Pembantu Menteri Kepada Ketua Menteri, Datuk Datu Nasrun Datu Mansur tidak menyedari terdapat sebuah keluarga miskin tegar kaum Tiong Hua betul-betul berada di belakang rumahnya, di kampung Muhibbah, Lahad Datu, Sabah.

Puan Liew Kon Lan, 63, tinggal di sebuah gubuk buruk yang langsung tidak mempunyai sebarang kemudahan asas bersama dua anak lelakinya, Pang Tain Paw, 44, dan Pang Tiew Loi, 41, menantu dan cucunya.

Krew Sabahkini.net yang bergegas ke lokasi setelah membaca blog Ahli Parlimen Silam, begitu terkejut apabila mendapati rumah penduduk miskin tegar berkenaan hanya dipisahkan oleh sebatang parit monson yang jaraknya hanya 100 meter daripada rumah Nasrun yang juga Ketua UMNO Bahagian Silam.

"Saya tidak tahu sama siapa mahu mengadu kerana saya tidak boleh jalan jauh," ujar Liew yang hanya mampu mengengsot atau membongkok dipapah menantunya yang bisu.

Kisah tragis ini boleh diikuti di dalam blog Ahli Parlimen Silam, http://1silam.blogspot.com

1 comment:

  1. adakah kerana keluarga tu keturunan cina menyebabkan rasa simpati ADUN Lahad Datu tertutup???...

    ReplyDelete


“Agar kita tidak dilupai bila telah mati dan kereputan, tulislah sesuatu yang berfaedah untuk dibaca atau buatlah sesuatu yang berfaedah untuk ditulis”.

Hakikat Satu Malaysia

Hakikat Satu Malaysia