Assalamualaikum, Selamat Datang

Tanpa Sabah, Wujudkah Malaysia?

Paparan dalam blog ini tidak berniat untuk menghasut atau membuat sebarang provokasi melainkan sekadar untuk memperjuangkan keadilan dan menentang sebarang bentuk penindasan atau diskriminasi terhadap anak-anak Sabah daripada mana-mana pihak.

Anak Sabah Anak Malaysia

"Barangsiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian ia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga". (HR Al Bukhari)

15 April 2008

Kenapa namanya Asam-Lambunau

Assalamualaikum, Terima Kasih dan Selamat Datang kepada pengunjung blog yang baru lahir ni. Selama ni saya asyik membaca tulisan, komen, dan segala bentuk luahan fikiran orang lain sahaja. Senario politik semasa membuat saya terpanggil untuk menghasilkan blog ini. Saya bukanlah berbakat sangat dalam bidang penulisan tetapi dangan adanya blog ini dapatlah juga menjadi tempat untuk melahirkan pandangan mengenai apa-apa sahaja yang menarik perhatian saya. Kenapa namanya Asam Lambunau? ASAM- Anak Sabah Anak Malaysia, Ada Senang Ada Merempat (kekadang merempit).. Lambunau- tu nama kampung asal saya, terletak di daerah kecil Membakut, Sabah... Panjang lagi nak tulis ni tapi ada urusan lain perlu diselesaikan.. Jumpa lagi

No comments:

Post a Comment


“Agar kita tidak dilupai bila telah mati dan kereputan, tulislah sesuatu yang berfaedah untuk dibaca atau buatlah sesuatu yang berfaedah untuk ditulis”.

Hakikat Satu Malaysia

Hakikat Satu Malaysia