Assalamualaikum, Selamat Datang

Tanpa Sabah, Wujudkah Malaysia?

Paparan dalam blog ini tidak berniat untuk menghasut atau membuat sebarang provokasi melainkan sekadar untuk memperjuangkan keadilan dan menentang sebarang bentuk penindasan atau diskriminasi terhadap anak-anak Sabah daripada mana-mana pihak.

Anak Sabah Anak Malaysia

"Barangsiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian ia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga". (HR Al Bukhari)

18 April 2008

Spirit Of Borneo

Apabila orang Sabah (terutama yang beragama pagan) telah menggunakan darah sebagai tanda protes maknanya nyawa merekalah yang menjadi taruhannya. Maka jangan sampai Spirit of Borneo menjadi tragedi. Jangan sampai ‘Head Hunter’s spirit’ menghantui Pak Lah kerana tindakan tidak endahnya selama ini. Daerah Kunak panas berkenaan tanah mereka dirampas!
DARAH….Alex mengorbankan darahnya untuk menulis warkah berkenaan dengan menorah dadanya dengan pisau cukur yang seolah-olah enggan menembusi dagingnya dan hanya sekadar melukakan kulit dadanya.
SUMPAH…. Wakil pekebun melafazkan sumpah berdarah bersama Alex sebelum menulis warkah buah Pak Lah dengan darah Alex.

No comments:

Post a Comment


“Agar kita tidak dilupai bila telah mati dan kereputan, tulislah sesuatu yang berfaedah untuk dibaca atau buatlah sesuatu yang berfaedah untuk ditulis”.

Hakikat Satu Malaysia

Hakikat Satu Malaysia